Санітарно-гігієнічні вимоги до працівників ДНЗ щодо запобігання ГРВІ

Працівники закладу дошкільної освіти під час виконання посадових обов'язків мають неухильно дотримуватися правил особистої гігієни та санітарно-гігієнічних норм.

  • Часто мити руки з милом.
  • Коротко стригти нігті та не носити прикраси на пальцях рук.
  • Змінювати санітарний одяг у міру забруднення.

Своєчасно змінювати одяг відповідно до виду виконуваної роботи - прибирання, миття по­суду, видача їжі тощо.

  • Завжди знімати халат перед відвідуванням туалетної кімнати.
  • Вчасно проходити профілактичні медичні огляди.
  • Користуватися особистим рушником і вчасно його замінювати.
  • Суворо дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог під час видачі їжі.
  • Звертатися до лікаря за перших ознак захворювання та виконувати всі його рекомендації щодо лікування.
  • Під час приготування страв працівникам харчоблоку дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог та технології приготування страв. Щоденно робити записи у «Журналі здоров'я пра­цівників харчоблоку».
  • Під час ранкового прийому дітей до ДНЗ запитувати батьків про стан здоров'я дитини, оглядати зів та шкіру, за потребою вимірювати температуру тіла.
  • Не приймати до дитячого садка дітей з ознаками захворювання та за підо­зри на захворювання.
  • Ізолювати дитину, у якої виявили ознаки захворювання під час перебування в дошкільному навчальному закладі. Повідомити про це її батьків та попросити забрати дитину.
  • Дотримуватися правил миття столового посуду.
  • Вчасно замінювати рушники та постільну білизну дітей.
  • Здійснювати вологе прибирання підлоги двічі на день і протирання меблів, радіаторів, під­віконь, дверних ручок, інших поверхонь вологою ганчіркою із застосуванням дезінфікуючих засобів.
  • Мити іграшки та дитячі шафи з мийними засобами.
  • Опромінювати ультрафіолетовими променями групові приміщення протягом 30-40 хв. за відсутності дітей.
  • Дотримуватися температурного та повітряного режимів у групових приміщеннях.
  • Мити столи спеціально промаркованою ганчіркою перед та після кожного прийому їжі.
  • Мити сидіння унітазів із додаванням дезінфікуючих розчинів.
  • Використовувати інвентар для прибирання за призначенням та згідно з його маркуванням.
  • Обмежувати вхід батькам та іншим особам до приміщень ДНЗ.

 Підготувала сестра медична старша Ковтун Л.М.