Пам’ятка здорового харчування

 

Пам'ятка здорового харчування

У харчуванні дітей дошкільного віку неприпустиме використання:

  • кулінарних жирів (маргарин та його похідні), які містять трансізомери жирних кислот, що сприяють виникненню онкозахворювань;
  • сирокопчених м'ясних гастрономічних виробів і ковбас через вміст у них харчових домішок, у тому числі консервантів, ароматизаторів тощо, а також різноманітних екстраактивних і збудливих інгредієнтів;
  • смажених у жирі (маслі) продуктів, виробів (пиріжків, пончиків, картоплі тощо);
  • продуктів,, що містять екстраактивні і збудливі компоненти; консерви, мариновані овочі і фрукти з додаванням оцту);
  • сирів гострих сортів;
  • кісткових і грибних бульйонів, у тому числі харчових концентратів на їх основі;
  • оцту, гірчиці, хрону, перцю гострого (червоного, чорного) й інших гострих приправ;
  • соусів типу майонезу або на основі жирової емульсії, що містить оцет; гірчиці або інших гострих приправ (кетчуп);
  • міцного чаю, кави натуральної, а також інших продуктів, що містять кофеїн і будь-які стимулятори, алкоголю;
  • газованих напоїв (наслідками їх регулярного і постійного вживання с захворювання органів травлення, ожиріння, цукровий діабет, карієс, алергія);
  • тонізувальних, біологічно активних домішок до їжі (БАД), що містять елеутерокок, женьшень, радіолу рожеву, інші аналогічні компоненти що впливають на ріст тканин організму, а також продуктів, що виробляються за допомогою перерахованих домішок;
  • продуктів на основі генномодифікованої сировини, що містять стимулятори росту (гормони, гормональні речовини й антибіотики).