Обгрунтування технічних, якісних характеристик предмета закупівлі - ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи

Квасилівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) 

Рівненської міської ради

 

ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,

розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

23.02.2022 р.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 “Про ефективне використання коштів” (у редакції постанови  Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1266) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості

Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-02-23-011955-а

Процедура закупівлі: Спрощена закупівля

Назва закупівлі: ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Морква, цибуля, буряк столовий, капуста, часник, гарбуз (сезонно), кабачки свіжі (сезонно), помідори (сезонно), огірки (сезонно), зелень кропу, зелень петрушки, зелень цибулі, виноград (сезонно), сливи (сезонно), апельсини, яблука, банани, лимони)

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 149350,00грн

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Морква: Коренеплоди за кольором червоно-оранжеві, очищені від землі, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без надмірної зовнішньої вологи, типові для відповідного ботанічного сорту. Має бути свіжою, столовою, вирощеною в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, свіжа, чиста, здорова, плотність достатньої зрілості, типова для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Не допускаються корнеплоди, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Врожай 2022 року.

Цибуля: Цибуля доспіла, здорова, чиста, свіжа, суха, не проросла, властива для даного ботанічного сорту форми і кольору, з сухими верхніми лусками і висушеною шийкою від 2 до 5 см. Допускається до 5% цибулин з тріщинами сухої луски, що відкривають соковиту луску на ширину не більше 2 мм. Не пошкоджена шкідниками. Мінімальна вага цибулини – не менше 80 гр. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Врожай 2022 року.

Буряк столовий: Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням. Внутрішня будова - м’якуш соковитий, червоний  різних відтінків залежно від особливостей ботанічного сорту. Смак і запах - властиві даному сорту (столовий),  без стороннього запаху і присмаку. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Врожай 2022 року.

Капуста: Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Смак і запах властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Врожай 2022 року.

Часник: Часник вирощений в природних умовах без перевищеного вмісту хімічних речовин. Головки свіжі, зрілі, здорові, чисті, сухі, не пророслі, з сухим зовнішнім лушпинням, цілі з підсушеними шийками. Не ушкоджені сільськогосподарськими шкідниками, без механічних пошкоджень, уражених хворобами, без зайвої вологості, без загнивання.  Середнього або великого розміру, відповідно до діючих стандартів, властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і смаку. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. 

Гарбуз (сезонно): Свіжі вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов`язкова. Термін поставки товару: серпень-жовтень 2022 року. Врожай 2022 року.

Кабачки свіжі (сезонно): Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Плоди в технічній ступені зрілості, свіжі, цілі, чисті, здорові, не зів'ялі, з не огрубілою шкіркою, з плодоніжкою, без зайвої зовнішньої вологості, механічних пошкоджень, пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення. Запах і смак властиві даному ботанічному сорту без стороннього запаху і присмаку. Внутрішня будова: м'якоть соковита, щільна, без пустот і тріщин, насіннєве гніздо з недорозвиненим білим насінням. Без ГМО. Не допускається наявність плодів зів'ялих (зморщених), запліснявілих, загнилих, запарених, з грубою пожовклою шкіркою, з пошкодженням м'якоті. Наявність плодів перезрілих, з пустотами і тріщинами. Термін поставки товару: серпень-жовтень 2022 року. Врожай 2022 року.

Помідори (сезонно): Помідори цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами,  типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням, однакові за розміром та ступеню зрілості з шкіркою. Консистенція – помідори достиглі,  пружні, без пустот, з щільною м'якоттю. В помідорах свіжих має бути в допустимих межах вміст пестицидів та нітратів, без ГМО. Тара для упаковки – ящики картонні/дерев'яні без сторонніх запахів, чисті та сухі. Томати повинні бути упаковані таким чином, щоб забезпечувалось їх належне збереження та безпека. Термін поставки товару: серпень-жовтень 2022 року. Врожай 2022 року.

 Огірки (сезонно): ДСТУ 3247-95 Плоди свіжі, цілі, здорові, чисті, недеформовані, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою чи без неї, одного ботанічного і товарного сорту за формою, розміром і забарвленням, допускаються злегка вигнуті плоди для довго плідних і середньо плідних огірків (вигнутість не більше ніж 0,2). Смак і запах властиві цьому ботанічному сорту, без стороннього запаху та смаку. Гнилих, запарених, підморожених, в’ялих, жовтих з грубим шкірястим насінням плодів не допускається. Без ГМО. Термін поставки товару: серпень-жовтень 2022 року. Врожай 2022 року.

Зелень кропу: ДСТУ 8624:2016. Кріп без корінців, чисте, свіже, не загрубіле листя зеленого кольору без квіткового стебла. Без ГМО.  Відповідають вимогам діючого санітарного законодавства України.   

Зелень петрушки: ДСТУ 6010:2008. Петрушка без корінців, чисте, свіже, не загрубіле листя зеленого кольору без квіткового стебла. Без ГМО.  Відповідають вимогам діючого санітарного законодавства України.   

Зелень цибулі: ДСТУ 6011:2008. Цибуля зелена без корінців повинна мати цибулину в діаметрі не більше як 1 см, з пучком свіжого, чистого, здорового листя, не в’ялого, зеленого кольору, без пожовтіння не менш ніж 20 см завдовжки. Без ГМО.  Відповідають вимогам діючого санітарного законодавства України.   

Виноград (сезонно): Плоди цілі, свіжі, здорові, чисті, без механічних пошкоджень, без гнилі, дозрілі, без перевищення вмісту хімічних речовин. Не пошкоджені шкідниками. Не в`ялі, без ГМО. Розмір фруктів середній, упаковані в ящики. Якість повинна відповідати нормам ДСТУ 2438:2014. Термін поставки товару: серпень-жовтень 2022 року. Врожай 2022 року.

Сливи (сезонно): Сливи мають бути свіжі, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Якість повинна відповідати нормам ДСТУ 8320:2015. Термін поставки товару: серпень-жовтень 2022 року. Врожай 2022 року.

Апельсини: Зовнішній вигляд: плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками. Запах та смак своєрідні свіжим апельсинам, без зайвого запаху та присмаку. Колір від світло-помаранчевого до помаранчевого. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Продукція має відповідати вимогам та нормам стандартів, або іншим затвердженим технічним умовам, розробленим відповідно до чинного законодавства, що діють на території України.  

Яблука: ДСТУ 8133:2015 Плоди середнього розміру, вирощені в природних умовах. Плоди  свіжі, цілі, тверді, чисті, без плям, здорові, не зів'ялі, без гнилі, стиглі, соковиті, без пошкоджень хворобами і сільськогосподарськими шкідниками, типової для даного сорту форми і забарвлення.

Банани: Свіжі, цілі, чисті, цілком розвинуті, з жовтим забарвленням шкірки, з незначними залишками зелені на кінцях. М'якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється. Довжина середня. Банани, що ввозяться на територію України з урахуванням терміну придатності продукції до споживання та умов зберігання, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Повинні бути без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами та шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям. Товар повинен відповідати діючим стандартам якості.

Лимони: Плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами. Смак і запах властиві лимону, без сторонніх запахів та присмаків. Колір від світло – зеленого до жовтого. Якість – відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Загальна кількість необхідного до закупівлі обсягу: Морква, цибуля, буряк столовий, капуста, часник, гарбуз (сезонно), кабачки свіжі (сезонно), помідори (сезонно), огірки (сезонно), зелень кропу, зелень петрушки, зелень цибулі, виноград (сезонно), сливи (сезонно), апельсини, яблука, банани, лимони сформована виходячи із його обсяу, спожитого Квасилівським закладом дошкільної освіти (ясла-садок) Рівненської міської ради), за 2021 рік. Очікувана вартість предмета закупівлі передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2022 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на товар, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар. Відповідно до розрахунків вартості: Морква-1300кг; цибуля-590кг; буряк столовий-400кг; капуста-680кг; часник-15кг; гарбуз (сезонно)-300кг; кабачки свіжі (сезонно)-100кг; помідори (сезонно)-300кг; огірки (сезонно)-200кг; зелень кропу-15кг зелень петрушки-15кг; зелень цибулі-10кг; виноград (сезонно)-100кг; сливи (сезонно)-200кг; апельсини-750кг; яблука-1000кг; банани-850кг; лимони-50кг проведених у відповідності до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом ринкових консультацій з метою аналізу ринкової ціни на товар, з урахуванням видатків замовника, очікувана вартість процедури закупівлі складатиме 149350,00 грн. з ПДВ. Ціна за одиницю товару перебуває в межах діапазону показників, актуальних на момент оприлюднення закупівлі, ринкових цін на відповідний вид м’яса на території України. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі Прозоро маркет.