Cтворення умов для соціального захисту дітей

        У Квасилівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) здійснюється соціальний захист дітей дошкільного віку відповідно до Закону України  «Про дошкільну освіту» ст. 33 особливо, дітей-сиріт, дітей, які потребують корекції  розвитку, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей

Категорії дітей

Кількість дітей

Вид допомоги

Діти-сироти

1

Звільнені від плати за харчування

 

Діти-інваліди

 

 

4

 

Звільнені від плати за харчування

 

Діти з малозабезпечених сімей

 

 

0

 

Звільнені від плати за харчування

 

Діти з багатодітних сімей (3-є і більше дітей)

 

 

25

 

На 50% зменшена плата за харчування

Діти, потерпілі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

29

Оплата за харчування за рахунок коштів Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

 

Діти, які перебувають на "Д" обліку

 

 

 

5

 

Надається медична допомога в оздоровленні, організоване дієтичне харчування

 

  • Інформація про пільгові категорії дітей та вид допомоги розміщена у батьківських куточках всіх груп.
  • Відповідальною у закладі за прийом документів від батьків для забезпечення законодавства  щодо пільгових категорій громадян  призначена діловод.
  • Діловоду доручено: реєструвати заяви батьків на пільги , приймати та формувати документи згідно переліку, передавати документи подані батьками, що засвідчують належність їхніх дітей до пільгових категорій, до бухгалтерії Квасилівської селищної ради.
  • Батьки несуть відповідальність про достовірність поданих документів.
  • Бухгалтер контролює терміни дії поданих батьками довідок про надання пільг щодо плати за харчування.
  • Медичні сестри старші організовують харчування дітей дотримуючись нормативних вимог, в тому числі і дієтичне харчування: відповідно до призначення лікаря вносять дітей до списку на дієтхарчування, вивішують список на інформаційному стенді у харчоблоці, роблять запис у щоденному меню та бракеражу готової продукції, контролюють приготування дієтичних страв, проводять роз'яснювальну роботу з батьками щодо особливостей дієтичного харчування, розміщують інформації на стендах для батьків.